Franse Roosterbrood met Theron`s Flair
Bestandele vir die Franse Roosterbrood
- 500gr Theron`s Rugspek
- 4 Geklitste eiers ( Organies )
- 4 snye Gesondheidsbrood
- 4 Eetlepels Olyfolie
Garnering
200gr Aarbeie in blokkies gesny & Heuning
Metode
- Haal die rugspek uit die vrieskas, en ontdooi vir 5 min in mikrogolfoond.
- Die rugspek moet nog half gevries wees, sodoende is dit makliker om die rugspek in blokkies te sny. Ontdooi die spek verder, en vlok die blokkies.
- Meng die los blokkies rugspek in die geklitste eier in.
- Doop en rol die broodjie in die eiermengsel.
- Verhit `n pan met 1 eetlepel olie.
- Braai elke broodjie in 1 eetlepel olie in pan, tot gaar.
- Garneer met arbeie in blokkies gesny, en met heuning bedrup.
Kalorie uiteensetting:
- 1 Porsie:
- 1 sny brood = 218 ( 100gr )
- 125gr Rugspek = 214
- 1 eier = 179
- 50gr Aarbeie = 13
- 1 eetlepel olyfolie = 40
- 5ml heuning = 12.5